5 Gratis tips voor je webshop!

5 Gratis tips voor je webshop!

Begin met goede producttitels:

 

De producttitel is het belangrijkste onderdeel van je productpagina. Niet alleen om gemakkelijk gevonden te worden op Google maar ook om de klant duidelijk te maken dat het om een uniek product gaat met specifieke kenmerken. Zo geef je best altijd de naam van de fabrikant mee in de titel. Ook de meta title-tag voorzie je best van een uniek artikel- of referentienummer. Plaats hier eveneens de meest voorkomende zoekwoorden in.


Zorg voor professionele productfoto’s

 

Het spreekt vanzelf dat je productfoto’s mooi en helder moeten zijn. Probeer zo veel mogelijk verschillende invalshoeken te gebruiken voor je foto’s. Zorg bij de benaming van je foto voor een herhaling van de producttitel, en voeg daaraan de naam van je eigen bedrijf toe.

Probeer altijd dezelfde achtergrond te gebruiken op je webshop. Zo krijg je een mooi geheel en vermijd je schreeuwerige kleuren waardoor de aandacht al snel afgeleid wordt.


Content is King

 

Neem geen productbeschrijvingen over van andere webshops. Google straft je hierop af waardoor je lager terechtkomt in de zoekresultaten.

Denk goed na over de belangrijkste kenmerken van het product en waarom de klant dit product wil aankopen. Probeer ook soms eens wat humor in je teksten te steken, op het internet staan al genoeg saaie productbeschrijvingen die niemand nog leest. Zorg er wel voor dat je belangrijkste zoekwoorden voorkomen in de beschrijving maar overdrijf hier niet in.


Zorg voor een leuke verpakking

 

Verzorgde teksten, mooie foto’s, enz… maar hoe ga je die allemaal verzenden? Met een kale doos en onleesbare pakbon ga je alvast niet scoren. Zorg voor een leuke verpakking met eventueel jouw eigen plakband en label. Een persoonlijke boodschap maakt het helemaal af. Zorg misschien ook voor een leuke folder, daarop plak je dan een kleine sticker met je webadres.


Een snelle webshop

 

Niks is vervelender dan moeten wachten tot een webshop volledig opgeladen is. Zorg voor een goede hostingpartner zodat je zeker bent dat je altijd snel bereikbaar bent. Tragere webshops krijgen ook een lagere ranking op Google, alweer… Wij werken samen met Combell. Zo zijn we zeker dat alles vlot verloopt en 24u per dag op support kunnen rekenen. Bij bepaalde pieken (vb.solden) kunnen we zelf zorgen voor extra geheugen.

 

 

Jurgen Van den Fonteyne
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.