Waarom kies je beter voor Prestashop?

Prestashop software

Waarom kies je beter voor Prestashop?

Prestashop webshop


Mei 2012, ergens in Eeklo... We (ik en Heleen) beslissen om zelf een webshop op te starten, en dat in kinderkleding. Dus gaan we op zoek naar wat voor ons de meest toegankelijke software op dat ogenblik was. De winnaar werd Magento.
Andere kanshebbers waren Zencart, Shopify, WooCommerce en Prestashop. Het grootste struikelblok was de installatie op de server en de configuratie van de template. Maar het deed alles wat we nodig hadden en dankzij de grote community werden kleine bugs in de software vrij snel opgelost.

Maar toch hadden we twijfels, het was vooral de technische kant van de software die ons veel tijd koste. Ook de kostprijs van de extra modules was vrij hoog, je merkte dat vooral de grotere bedrijven met Magento in zee gingen.

We beslisten daarom na twee jaar dat we op zoek gingen naar gebruiksvriendelijke software die voor iedereen toegankelijk was. Vrij snel kwamen we dan bij Prestashop terecht. Deze zijn ondertussen uitgegroeid tot een community van meer dan een miljoen leden in 195 landen.

Nu, in 2017 maken we nog steeds gebruik van Prestashop. Dit is het ideale platform voor iedereen die een webwinkel wil beginnen. Ondertussen bestaan ze reeds 10 jaar en staan naast Magento, Shopify en Zencart stevig aan de top!

Met Prestashop heb je een schaalbare oplossing waardoor je in enkele klikken kan uitbreiden naar de Europese Unie of zelfs de zes continenten.

Op de marketplace zijn er ondertussen 5500 modules beschikbaar waaronder Bpost, Multisafepay, Mailchimp, Paypal,…
Een groot voordeel is ook dat je geen maandelijkse abonnementskosten hebt. Ook zijn er geen prijsstijgingen naargelang het aantal producten.

Wil je meer uitleg ivm een Prestashop webshop of wil je er zelf één starten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.


 

Jurgen Van den Fonteyne
No Comments

Post a Comment

Comment
Name
Email
Website

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.